Gewestelijk Kampioenschap Allround.....Challengers liggen op koers.....

Het schaatsseizoen zit er alweer bijna voor de helft op. Voor de junioren houdt dat in dat het echte wedstrijdseizoen nu begonnen is:  op zaterdag 14 en zondag 15 december vonden de Gewestelijke Kampioenschappen Allround voor Junioren C, B en A plaats. Naast de medailles die er tijdens dit toernooi altijd  te verdienen zijn , dient dit toernooi ook als een eerste plaatsingswedstrijd voor de diverse NK’s junioren.

Voor zowel de rijders als de trainersstaf zijn dit de wedstrijden waar je het voor doet. Zijn we voldoende in vorm om verder te mogen? Wie is er bestand tegen de extra belangen die er aan  deze wedstrijd gekoppeld worden?

 Van de dertien junioren uit het Challengeteam die deelnamen aan dit toernooi, hebben zich negen rijders direct geplaatst voor de volgende selectie wedstrijden. Twee rijders moeten nog even afwachten omdat ze op een aanwijsplaats staan en twee andere rijders staan naar alle waarschijnlijkheid op de tweede of derde reserve plek.

Wat betreft de verdere resultaten kunnen we wel stellen dat een aantal rijders bij zichzelf nieuwe kwaliteiten ontdekt hebben of in de volksmond “boven zichzelf uitgestegen zijn” . Met vijf medailleplaatsen (Mirte en Floris 3e in klassement Junioren A, Lilian 2e op  de 3000, bij de junioren B, Somara 3e op de 500 bij de junioren A en Mirte 3e op  de 3000 bij de junioren A ) kunnen we wel stellen dat we als ploeg prima op koers liggen. Belangrijker is echter dat vrijwel alle rijders die eerder in het toernooi foutjes hadden gemaakt  juist op de laatste afstand lieten zien dat het met hun mentale weerbaarheid wel goed zit.

En dat is uiteindelijk waar het echt om gaat. Ben je in staat om een teleurstelling om te zetten in een betere prestatie dan iemand ook maar van je verwachtte. Wanneer je een doel niet gehaald hebt het doel niet direct naar beneden bijstellen, maar, eventueel op iets langere termijn, juist omhoog. Ben je bereid om buiten de  “realistisch” geachte mogelijkheden te denken. Ben je bereid om tegenslagen te verdragen. Het antwoord van deze ploeg is heel duidelijk: JA!

Klassiek hierin is de uitspraak van Tamara vorig seizoen nadat ze niet had voldaan aan de limieten om zich te plaatsen voor het NK 500m: ,, Hum. 42,5 niet gehaald, nou dan ga ik laten zien dat ik er echt wel bij hoor op het NK. M’n doel is nu 41,5!” Gevolg was dat ze uiteindelijk weliswaar die  41,5 niet haalde, maar uiteindelijk wel mee mocht doen op het NK.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2012 | Skate Challenge team | powered by GBL ICT