Zomerkamp Nijverdal 6 t/m 10 juli

Door Kim en Yumiko

Maandag
Op 6 juli om 12.00 uur vertrokken de meeste teamleden met de auto op weg naar Nijverdal, maar twee bikkels: Tamara en Marco waren op de fiets naar Nijverdal gegaan. De mensen die met de auto gingen kwamen om 15.00 aan en gingen om 15.45 op de fiets om een lekker rondje te gaan fietsen. Het was een erg leuk rondje met een leuke heuvel erin: de Holterberg. We hadden anderhalf uur gefietst, daarna gingen we lekker douchen zodat we weer fris aan het avondeten zaten. Als avondeten kregen we lekker pasta dat ging er natuurlijk bij iedereen wel in. Om 20.00 gingen we nog een leuke avondwandeling maken door het bos. Om 22.00 gingen we naar bed toe om de volgende ochtend weer fris en fruitig aan het ontbijt te zitten.

Dinsdag
Om 8.00 kregen we ontbijt maar daar voor had iedereen al een lekker ochtendwandeling  gemaakt om goed wakker te worden. Om 9.45 moesten we om de skeelerbaan zijn. Iedereen was op de skeelers naar de skeelerbaan gegaan alleen dat was niet zo’n groot succes want we kregen een soort trillende massage van de kiezelsteentjes. We hadden een zware training op de skeelers. Het was een soort intervaltraining 4-6-8-6-4 minuten rijden en dan kregen we de tijd dat we gereden hadden ook als rust. Om 12.30 kregen we de lunch, iedereen had zijn buikje weer vol gegeten voor de tweede training. Om 15.00 gingen we een rondje fietsen om de benen los te maken voor de zware training die we woensdag zouden hebben. Om 18.00 kregen we weer ons avond eten dit bestond uit kip kerrie. Om 20.00 hadden we een korte sprongtraining met wat stijg-tijd sprongen. Het was een erg kleurrijke training want we hadden met gekleurde krijtjes streepjes neergezet van hoever we kwamen. Om 22.00 zocht iedereen zijn mandje weer op.

Woensdag
Vandaag mochten we ons klaarmaken voor die zware fietstraining op de Sallandse heuvelrug. Toen iedereen de fiets had gecheckt en de banden had opgepompt voor nog wat extra moraal vetrokken we rond 10 uur met een iets wat donkere lucht richting de heuvels. Hier aangekomen werkte we onze training af in de stromende regen: ongeveer 30 a 40 minuten lang maximaal tot sub maximaal een heuvel van 2 minuten oprijden. Na afloop fietste iedereen moe maar voldaan weer terug naar de sportherberg, waar we na een heerlijk warme douche en het middag eten mochten gaan genieten van onze welverdiende rust middag. Rond 20:00 deden we nog een korte training van een uurtje met allemaal technische oefeningen in de band en aan het elastiek, waarbij we in groepjes van 2 of 3 werkte om elkaar te helpen verbeteren. Rond een uurtje of 10 zocht iedereen tevreden zijn bed op.

Donderdag
Tijdens de fietsritjes waren ze ons al opgevallen: zandheuvels. Tegen een van deze zandheuvels mochten we vandaag omhoog gaan rennen. Na een goed ontbijt vertrokken we om 10 uur richting de zandheuvel, onderweg deden we eerste nog een half uur schaatspassen en bochtpassen in de band en het elastiek, daarna mochten we een half uur lang de zandheuvel op rennen, aan de top schaatspassen doen, naar beneden en daarna weer omhoog. Wederom weer een pittige maar leuke training! ’s Middags zaten we weer op de fiets voor de tweede training, een rustig duur ritje door de mooie omgeving rond Nijverdal. ’s Avonds konden we weer genieten van een heerlijke maaltijd en maakten we nog een laatste wandeling het bos. Daarna werden er nog wat fanatieke potjes pesten en ezelen gespeeld, totdat iedereen voor de laatste nacht zijn bedje weer opzocht.

Vrijdag
Alweer het laatste dagje van het trainingskamp, voor vandaag op het programma: tassen inpakken, een technische skeelertraining en de terugreis naar huis. Na het ontbijt en het inpakken van de tassen vetrokken we rond 10 uur naar een stukje mooi asfalt in Nijverdal om daar te oefenen met onze doublepush beweging. Double push is een aparte skeelertechniek waardoor je makkelijker en sneller kunt skeeleren, wat dus handig is om te kunnen voor al onze skeelertrainingen. Na een uur hard geoefend te hebben was het tijd om weer terug naar huis te gaan en even uit te rusten na een geslaagd trainingskamp! 

Bekijk ook het bijbehorende filmpje! : Challenge Schaatsteam in Nijverdal

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2012 | Skate Challenge team | powered by GBL ICT