Marathon, Holland Cup, Wokke Bokaal en Landenwedstrijd

Door: Roza Blokker

Net als vorig weekend waren de rijders van het Challenge Team afgelopen weekend verspreid over verschillende ijsbanen. 

Zaterdag waren Nicky, Mirte en ik op de ijsbaan in Haarlem voor de landelijke marathon. Ik heb het nog nooit zo druk gezien op onze thuisbaan. Kwam het doordat (oud-) toppers als Jochem Uytehaage, Mark Tuitert, Erben Wennemars en KC Boutiette aan de start stonden bij de B-divisie? Waren het de fans uit Rijssenhout e.o. die per touringcar naar de marathon avond kwamen? Of leeft het marathon schaatsen überhaupt meer in Haarlem? Ik durf het niet te zeggen. Maar het was erg gezellig! We waren nog niet gestart of de fans van Nicky begonnen te roepen. Hun enthousiasme was terecht, want Nicky reed erg goed. Ze kon goed meerijden en was vaak voorin te vinden. In de eindsprint zat ze helaas niet op de goede positie waardoor ze haar sprintkwaliteiten niet kon aanspreken, maar ze finishte netjes op de 22e plek. Bij mij waren de fans vooral nodig om me ieder rondje weer wat extra energie te geven, want ik kon het deze keer wat minder makkelijk bijhouden. Na ongeveer 50 rondjes belandde ik in het ‘houthakkers bos’ (zoals Hans het noemt), oftewel helemaal achteraan in het peloton. De laatste 20 rondjes heb ik op m’n spreekwoordelijke tandvlees gereden. Maar ik heb de finish gehaald. Van de 68 rijdsters reden er 40 dames de wedstrijd uit. Ik werd 37e. Helaas hoorde Mirte bij de 28 die de finish niet haalden. Mirte viel al vroeg in de wedstrijd en kon de aansluiting met het peloton niet meer vinden. 

Tegelijkertijd stond Cas aan de start van de 1500m bij de Holland Cup in Dronten. Hij was nog niet helemaal fit omdat hij afgelopen week ziek was geweest. Daarom was hij met 1.57,46 deze keer tevreden. 

Erik en Pepijn reden dit weekend in Hoorn. Zij waren uitgenodigd voor de Wokke Bokaal. Op zaterdag stond de 500m en de 1500m op het programma. Pepijn reed op de 500 een pr: 40,62 en op de 1500 reed hij 2.04,53 Hij stond daarmee 12e in het tussenklassement. Ook op zondag wist Pepijn bij de eerste afstand een pr te rijden, hij reed 1.21,23 op de 1000m. Op de 3000m reed hij 4.25,52 en werd uiteindelijk 13e. Erik reed niet zijn beste races. Met 41.18, 2.10,29 en 1.23,29 werd hij 20e. 

Zondag reed Imke de voorselectie van de landenwedstrijd voor junioren. Helaas had zij haar dag niet helemaal. Met 43, 2 en 2.15 werd ze 13e.

Ik mocht zondag avond starten op de 3000m bij de Holland Cup in Dronten. Ik reed een baanrecord bij de Neo’s 4 (4.31,15) en werd hiermee 8e 

Morgen rijden 9 rijders van ons met de baancommissie Haarlem een wedstrijd in Thialf. Hopelijk worden er dan weer een aantal persoonlijke records gereden!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2012 | Skate Challenge team | powered by GBL ICT