KPN Marathon Cup 1 te Amsterdam

Door Nicky van Leeuwen

Afgelopen Zaterdag stond ik samen met mijn teamgenootje Roza klaar op de Jaap Eden ijsbaan voor onze eerste marathon bij de landelijke divisie dames.

Ondanks dat de temperatuur nog 19 graden was en je de betonvloer door het ijs kon zien, maakten wij ons klaar voor de marathon. Na een aantal ronden warm te hebben gelopen en de benen los te hebben gemaakt werd het tijd om de schaatsen aan te doen. De zenuwen waren toch wel te voelen. Het was onze eerste marathon en eerlijk gezegd hadden we geen idee wat we konden verwachten.

Toen we eindelijk op het ijs stonden en na de eerste loze ronde het startschot klonk, kon de wedstrijd beginnen. 70 ronden stonden er voor ons op het bord met totaal 73 rijders. Een smalle 400 meter baan dit keer, want de binnenbaan was afgezet, wegens een te dunne en slechte ijslaag.

De eerste rondes waren nog erg aftasten. Steeds weer voor in het peloton proberen te komen is moeilijk. Iedereen wil natuurlijk voorin rijden, dus voor je het weet rij je weer achteraan.

Druk op zoek naar een goede positie in het peloton ontstond er tijdens de tussensprint een tweedeling. Een groep van ongeveer 30 rijders was weggereden en helaas zaten Roza en ik in de achterliggende groep. Bij deze groep was de snelheid er flink uitgeraakt. Zo werden we na 46 ronden op een ronde gereden en werden we verzocht om de wedstrijd te verlaten.

Met een rood hoofd van de warmte liepen we het ijs af. De eerste marathon zit erop! Jammer genoeg nog niet de volle 70 ronden vol kunnen maken. Een nieuw doel voor volgende week! Zaterdag 23 oktober staan we in Heerenveen om 19:00 uur aan de start voor de 2e marathon!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2012 | Skate Challenge team | powered by GBL ICT