Het Nederlands kampioenschap Sprint en Afstanden

Donderdags reisde een klein groepje van het team al af naar Twente om de laatste voorbereidingen te treffen, ijs wennen en sfeer proeven. Want vrijdag avond start het toernooi voor een aantal van de ploeg al. De neo’s rijden namelijk twee keer de 500 en de 5km.

Natasja mocht het spits afbijten en met een goede eerste 500m en mindere tweede vonden wij haar terug op de 5e plaats. Meteen na de dames mocht Menno rijden, hij verschijnt alleen op de 500m en wil hier dus laten zien wat hij waard is. Er volgde geen toptijden. Na lang zoeken op de uitslagenlijst zagen we twee letters achter zijn naam die er niet horen, DQ, helaas snel door naar volgend jaar. Tussen deze omlopen in werd de 5km voor heren gereden. Olaf startte in de laatste rit en reed een goede vlakke rit, in de laatste 2 ronden haalde hij zijn tegenstander in. achteraf bleek dat dit meteen goed was voor een podiumplek, brons!

De volgende dag was de eerste dag voor het NK sprint voor de Junioren. Imke begon haar toernooi met een pr op de 500m,  42.06. De 1000m verliep iets minder, te voorzichtig maar na dag 1 stond zij op nummer 10 in het klassement. Met op dag 2 nog weer pr’s werd zij 8e in het klassement. Floris reed op de eerste dag twee fantastische ritten, zijn eerste 37er en na een goede 1000m stond hij 2e. Helaas ging de tweede dag minder en was hij zijn eigen zenuwen niet de baas, 4e plek in het klassement was het resultaat.

Nicky, Mirte en Roza reden hun eerste afstand, de 3km. Nicky was niet tevreden met haar 8e plaats, en vooral niet over de rit “ik was veel te traag van start gegaan” aldus nicky. Mirte geniet altijd van Nk’s rijden, maar was over het schaatsen zelf niet helemaal tevreden, ze werd 12e op de 3km. Roza kwam met de bloemen thuis, reed een dijk van een 3km en werd hier 2e mee.  Natasja deed uiteraard niet mee aan de lange afstanden, onze midden langeafstand specialiste reed de 1000m. Ze was er niet tevreden mee en een 8e plaats was het resultaat.

De laatste dag reden Natasja, Roza en Olaf de 1500m. Natasja was wel tevreden over haar rit. Roza zorgde weer voor de bloemen met een 3e plek. En Olaf reed geen goede rit. In de namiddag werden de lange afstanden gereden. Mirte kwam tot een 8e plaats op de 5km. Voor Nicky en Roza betekende deze afstand een podium, respectievelijk 2e en 3e. Marco stond voor aanvang van de 5km nog eerste reserve, dit betekent dat je aanwezig moet zijn en ook een goede warming-up moet doen. De kans is aanwezig dat er iemand afzegt, helaas was dit niet het geval. Marco heeft wel de sfeer geproeft en genoten van de successen van zijn team.

Olaf heeft zich met de 5km van vrijdag geplaatst voor de 10km, “mijn doel is gehaald, de langste afstand rijden”. Weer super vlakke rit en een mooie tijd van 14.35 leverde een 5e plaats op. Een zeer geslaagd Nk weekend, met veel medailles en ook nog pr’s. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2012 | Skate Challenge team | powered by GBL ICT