Regio selectie NK afstanden en NK allround

Afgelopen weekend was een super druk en spannend weekend voor het Challenge Team. De regio selectiewedstrijden voor de NK afstanden en de NK allround voor junioren werden verreden.

Famke reed bij de dames junioren C op zaterdag een 500 en 1500meter in Breda. 's Middags stond Famke nog als reserve op de lijst, maar 's avonds stond ze scherp aan de start. Ze reed een goede 500meter en kwam dicht in de buurt van haar persoonlijke record. De 1500meter reed ze ook goed en dicht bij haar snelste tijd. Ze werd 37e.

Net als Famke stond Erik als junior C aan de start in Breda. Helaas maakte hij een misser bij de start van de 500m en reed daardoor geen super tijd. Zijn kansen op rechtstreekse plaatsing voor het NK Allround waren verkeken. Maar door een goede 1500 meter mag hij met zijn 12e plaats de landelijke selectie wedstrijd rijden en kan hij zich alsnog plaatsen voor het NK.

Lilian en Imke reden bij de dames junioren B. Op zaterdag een 500 en 3000meter in Den Haag en zondag een 1500meter in Eindhoven. Imke was licht teleurgesteld over haar 500meter. Ze wist zich echter goed te herpakken voor haar tweede race die avond. Ze reed een goede 3km en alle kansen voor haar NK plaatsing waren nog aanwezig. Lilian reed, zoals we van haar gewend zijn, een zeer goede 3km. Ze werd vierde en is op die afstand rechtstreeks geplaatst voor de NK afstanden. Met haar pr op de 500meter stond ze nu zesde in het klassement. Op zondag was de vermoeidheid van de eerste dag bij beide dames terug te zien maar desondanks zijn zij allebei geplaatst voor de Landelijke selectie wedstrijd waar zij zich nog kunnen plaatsen voor het NK Allround.

Mirte, Somara en Nicky reden zaterdag bij de dames junioren A een 500 en een 3000meter in Hoorn en op zondag een 1500meter in Eindhoven. Tamara reed zaterdag alleen de 500meter. Ze reed een goede race en een snelle eindtijd. Ze eindigde als  11e. Helaas heeft ze zich voor de andere twee afstanden moeten afmelden vanwege een blessure aan haar bovenbeen. Mirte reed een matige 500meter. Op de 3000meter wist ze echter veel tijd goed te maken. Nicky reed een pr van 1 honderdste op de 500meter. Op de 3000meter reed zij heel goed en stond na de eerste avond 5e in het klassement. Somara reed een goede eerste avond. Dicht bij haar pr op de 500meter en een klein pr op de 3000meter brachten haar naar een 17e plaats in het tussenklassement. Op de tweede dag wist Mirte nog meer tijd terug te pakken en eindigde uiteindelijk als 17e. Nicky wist haar plaats in de top 10 te behouden met haar 1500meter-tijd. Somara moest haar teamgenoot Mirte voorbij laten gaan in het eindklassement maar eindigde op een keurige 18e plaats. Nicky is door naar de landelijke selectie wedstrijd voor de NK allround. Voor Somara en Mirte is dit nog even afwachten.

Floris, Marco, Jelle en Matthijs, reden bij de heren junioren A. Zij mochten op zaterdag een 500 en 1500meter in Hoorn en op zondag een 3000meter op onze thuisbaan Haarlem. Floris reed een hele goede 500meter. Hij reed de vierde tijd en is daarmee rechtstreeks door naar het NK Sprint (o.b.v. klassement 500 en 1000m). Zijn 1500 en 3000m verliepen helaas iets minder goed. Maar met zijn 8e plaats in het eindklassement is hij door naar de landelijke selectie wedstrijd. Ook Matthijs reed een goede 500m en behaalde hiermee zijn hoogste ranking, namelijk de 9e plaats. Zijn 1500 en 3000m gingen technisch wel goed maar over de tijd was hij niet tevreden. In het eindklassement eindigde hij op de 20e plaats. Net als de andere twee jongens was Jelle's beste prestatie was op de 500meter. Maar door nekklachten verliepen de andere twee afstanden niet goed. Hij eindigde uiteindelijk als 35e. Marco wist juist op de 3000meter zijn winst te pakken en steeg hiermee maar liefst tien plaatsen in het eindklassement. Hij werd 27e.

Voor de volledige uitslagen verwijzen wij u naar:

Rituitslag junioren C, eindklassement junioren B, eindklassement dames junioren A, eindklassement heren junioren A

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2012 | Skate Challenge team | powered by GBL ICT